Green Care - Waar planten en mensen groeien 

Als zorgprofessional ben ik inzetbaar voor individuele en/of groepsgerichte coaching, begeleiding en advies.

Het (samen) werken met planten en het hiermee ontwikkelen, versterken of behouden van een gezonde(re) mentale gezondheid staat centraal. Dit kan in groepsverband of 1 op 1. Aan cliënten/patiënten (deelnemers of bewoners) maar ook aan hulpverleners of medewerkers in een bedrijf.

Mijn aanbod is niet pasklaar maar juist 'op maat'. Door samen in gesprek te gaan bespreken wij wensen en mogelijkheden. 

Om toch enige richting te geven over waar ik graag mee bezig ben, dat is dat;  'Zinvolle dagbesteding door bezig te zijn met planten'.

Maar ook in een woonsituatie, wil ik mij inzetten om de omgeving groener te maken. Een appartement of een gehele woongroep, vraag gerust naar de mogelijkheden en neem vrijblijvend contact met mij op! 

De behoefte van 'zorgen voor' kun je ook kwijt in het 'zorgen voor planten'.

De laatste jaren in loondienst werkte ik bij een dagbesteding, een tuincentrum voor mensen met een verstandelijke beperking. Hier heb ik ontzettend veel geleerd en de waarde van 'samen met planten werken' ontdekt. 

Planten kun je heel mooi (als onderdeel van) therapie in zetten. Mindfull, zien groeien doet groeien. Het brengt kleine succeservaringen wanneer een plantje groeit of bloeit.

Voor een cliënt wordt vaak voor gezorgd maar hij/zij kan ook de behoefte van 'zorgen voor' hebben. Dit kun je heel goed ' kwijt ' in het zorgen voor planten. Een hele mooie vorm van zingeving.

Onderdeel van mijn aanbod is dat ik een kleinschalige dagbesteding bij mij thuis aanbiedt. Met veel persoonlijke aandacht gaan wij samen activiteiten ondernemen in het groen! Wandelen met de hond in de natuur, (kamer)planten stekken en verzorgen of werken in de tuin. Nieuwsgierig?

Lees hier meer informatie!

Een moderne plantenwinkel dat dient als dagbesteding en/of sociale werkplek.

In de toekomst wil ik mijn eigen moderne plantenwinkel, met tuin en kas, dat dient als dagbesteding en/of sociale werkplek.

Ik zou graag een plek creëren die voor betekenis is voor mensen op verschillende niveaus. Waar de één, alleen, in de tuin aan het werk gaat. Zal een ander misschien liever klanten in de winkel helpen. We kunnen (samen) planten stekken, verzorgen, verpotten. Misschien wil iemand juist liever niet met planten bezig, maar bijvoorbeeld de ruimte schoon houden of de sociale media pagina bijhouden. Ook dit kan. Iemand kan dagelijks een andere taak doen of juist elke keer hetzelfde. Niets is gek en je wordt geaccepteerd voor wie je bent. Ik wil, letterlijk en figuurlijk, ruimte bieden aan creatieve ideeën van mensen. Gericht op (persoonlijke) groei in een omgeving die alleen al, door de aanwezigheid van planten, goed is voor je mentale gezondheid.

Omdat ik niet fulltime ga werken zal ik gepassioneerde pedagogisch medewerkers in dienst hebben. Creatieve doeners, die denken in mogelijkheden met affiniteit voor planten. Samen werken en samen leren aan zinvolle dagbesteding. 

Laagdrempelig en gericht op verbinding

Ik wil een plek creëren waar je als klant laagdrempelig binnen stapt. Waar je kan shoppen voor een leuk goedkoop plantje uit het plantenasiel of waar je juist net dat die bijzondere stek vindt om je collectie mee uit te breiden. Een plek waar je een kop koffie kan drinken en waar kinderen een plekje hebben om te spelen.

Genieten, ontspannen en ontmoeten zijn de key-woorden voor deze plek.