Planten in mijn omgeving en bezig zijn met planten hebben mijn leven enorm verbeterd.

Van dagelijks vechten tegen (trauma)triggers uit mijn jeugd. Stress, angst, depressieve gevoelens of zelf dissociëren omdat alles te veel werd. Maar vooral nooit laten zien aan de buitenwereld en dus ook heel eenzaam. Heb ik nu eindelijk mijn masker niet meer nodig. Ik ben gelukkig en lach het leven toe. Planten in mijn omgeving en bezig zijn met planten hebben mijn leven weer kleur gegeven. #blijvangroen

Vanaf het moment dat ik mijn energie richt op mijn planten, stopt mijn (negatieve) gedachtestroom, verdwijnt de stress en ervaar ik kalmte. Of ik nu een plant verzorg, stek of er naar kijk, ik wordt er ontspannen van. Bezig zijn met planten ervaar ik daarom als 'helend'. Het is een uitlaatklep voor mij. Het zorgt ervoor dat ik  minder triggers heb en daardoor kan ik ook leren en groeien. 

Maar je hoeft niet perse bezig te zijn met planten om de positieve effecten ervan te ervaren. Wetenschappelijk onderzoek toont in verschillende studies aan, dat in de natuur zijn, tuinieren of je huis vullen met planten, goed is voor je mentale gezondheid. Sterker nog, zelfs het kijken naar, enkel, de kleur groen werkt al stress verlagend. 

Een succes momentje in een periode waarbij is ik weinig positiefs over mezelf kon zeggen.

Het begon ruim 7 jaar geleden. Ik was blij met mijn (nieuwe) eigen huis en ik wilde die mooi aankleden met planten. Ik deed wat moeite door uit te zoeken op internet hoe ik ze het beste kon verzorgen. Dit bleek helemaal niet zo moeilijk en als snel ervaarde ik trots over hoe mooi ze waren en groeide door mijn goede zorgen. Een succes momentje in een periode waarbij ik soms weinig positiefs over mezelf kon zeggen. Dit was precies wat ik nodig had. 

Toen ik ook nog ontdekte dat ik van die mooie planten 'meer' planten kon maken door ze te stekken ontstond mijn interesse en passie pas echt. 

Het begon met 'gemakkelijk' te stekken planten zoals de Pannekoekplant en de Graslelie maar al snel ontdekte ik dat er vele verschillende planten zijn en zoveel manieren om planten te stekken!

Ik wilde alles weten en ik was in mijn vrije tijd altijd bezig met planten of met het zoeken van informatie over planten. Veel van mijn kennis van nu heb ik door veel lezen en filmpjes kijken maar vooral door eigen ervaring. 

Verzamelen van bijzondere planten en stekken

Op Instagram ontdekte ik dat er een hele grote en actieve plant-community is. Er ging een wereld voor mij open. Ik ontdekte dat er heel veel planten zijn die je niet of nauwelijks in een tuincentrum of plantenwinkel kan kopen.

Mijn interesse was gewekt en het verzamelen van (bijzondere) planten begon!

Ook het stekken blijf ik fascinerend vinden. Om mijn huis enigszins bewoonbaar te houden en ook mijn hobby te kunnen bekostigen begon ik met het verkopen van planten. Dit doe ik tot op de dag van vandaag nog steeds

Ik ken de kracht van groen en daar moet ik gewoon iets mee doen! 

1 januari 2024 startte ik mijn eigen bedrijf en registreerde twee handelsnamen. 'Green Care' voor de zorg gerelateerde activiteiten en 'Crazy Plantlady Tessa' voor het commerciële gedeelte van mijn bedrijf. Maar eigenlijk lopen de activiteiten door elkaar en is er niet een echte scheiding te noemen.

Tot nu toe heb ik heel veel verschillende dingen mogen doen en ik geniet overal van. Voor mij is het belangrijkste dat mijn activiteiten aansluiten bij mijn missie om zoveel mogelijk mensen bewust te maken van de kracht van GROEN!