Green Care

Waar planten en mensen groeien 

Welkom! U bent mogelijk via PerSalso hulpgids, LinkedIn of misschien door mijn homepage hier terrecht gekomen. 

Op dit moment is deze pagina ingericht als advertentie voor één van mijn diensten die ik als zorgprofessional aanbied.

Voor twee dagen in de week bied ik kleinschalige dagbesteding aan huis voor iemand met een Persoonsgebonden Budget (PGB) waarbij (het werken met) planten centraal staan. Een passende deelnemer is nog niet gevonden. 

Mijn ervaring

Hallo, ik ben Tessa en ik ben 37 jaar oud. Ik heb ruim 15 jaar ervaring in de jeugd- en gehandicaptenzorg, waarbij ik met zeer uiteenlopende (complexe) doelgroepen heb mogen werken.

Zeven jaar geleden ontdekte ik dat ik groene vingers heb. Inmiddels heb ik mijn huis gevuld met meer dan 300 planten. Het is een uit de hand gelopen hobby waar ik enorm van geniet. 

Bij Vanboeijen heb ik de afgelopen 2 jaar zeer waardevolle ervaring opgedaan in een tuincentrum dat dient als dagbesteding. De deelnemers zijn mensen met een (licht)verstandelijke beperking, veelal in combinatie met psychiatrische problematiek.

Hier heb ik ervaren dat het werken met mensen en planten precies is wat ik wil doen!

Planten zijn goed voor je mentale gezondheid! 

Planten in je omgeving en bezig zijn met planten is heel goed voor je mentale gezondheid! Dit is wetenschappelijk bewezen, maar ik weet het ook uit eigen ervaring. Als zorgmedewerker heb ik gezien hoe helend planten kunnen zijn. Nog meer kan ik uit persoonlijke ervaring spreken. Sinds ik planten om mij heen heb, zit ik zoveel beter in mijn vel. Meer rust en minder stress. Niet voor niets spreek ik geregeld over plant therapie! 

Mijn aanbod

Vanaf maart 2024 bied ik voor twee dagen in de week, bij mij thuis, kleinschalige dagbesteding aan. Met veel persoonlijke aandacht bied ik verschillende activiteiten aan in het groen! Denk hierbij aan wandelen met de hond in de natuur, het verzorgen en stekken van (kamer)planten en kleine klusjes in de tuin. Ik zal werken binnen vaste kaders en voorspelbare structuren waarbinnen ik wisselende activiteiten aan zal bieden.

Wie ben ik als begeleider 

Mijn begeleidingsstijl wordt gekenmerkt door humor, maar altijd duidelijk en direct. Ik vind het belangrijk om niet per se te reageren op gedrag dat iemand vertoont, maar te onderzoeken waarom iemand iets doet en daar de focus op te leggen. Wat is de behoefte of vraag die iemand eigenlijk stelt met dit gedrag?

Ik heb veel geduld en kan out-of-the-box denken. Ik ben heel sensitief en kan hierdoor gemakkelijk inspelen op iemands gevoelsniveau. Feedback die ik regelmatig ontvang is dat ik goed ben in het observeren en analyseren van gedrag en dit vervolgens in begrijpelijke taal kan vertalen naar anderen.

Ik vind het belangrijk om de focus te hebben op iemands krachten en mogelijkheden en deze te behouden, stimuleren of te vergroten.

Ik ben spontaan, creatief en soms wat impulsief. Ik kom het beste tot mijn recht wanneer deze karaktereigenschappen er mogen zijn. Mijn ervaring leert dat mijn persoonlijkheid voor mensen met een forse autistische stoornis niet wenselijk is. Mensen met een lichte autistische of verwante stoornis en ik matchen wel. Omdat ik juist door mijn karakter erg hou van duidelijkheid, structuur en kaders. 

Mijn persoonlijke voorkeur ligt bij een deelnemer die geen of minimale hulp nodig heeft bij verzorging. Ik heb ervaring met diabetes en epilepsie.

Zorg op maat 

Ik werk volgens het principe 'Zorg op maat'. Graag ga ik samen met betrokkenen in gesprek over de (zorg)vraag, waarbij ik rekening houd met wensen en mogelijkheden. Indien gewenst werk ik met een begeleidingsplan waarin doelen periodiek worden geëvalueerd. Er zullen algemene voorwaarden van toepassing zijn. Deze zijn op het moment van schrijven van deze advertentie nog niet afgerond en daarmee niet beschikbaar om te lezen. 

Contact 

Kent u of bent u iemand met een PBG indicatie en heeft u interesse in mijn aanbod of heeft u na aanleiding van deze advertentie nog vragen of opmerkingen? Neem dan vrijblijvend contact met mij op!