Cursus kamerplanten stekken

Wil jij leren hoe je kamerplanten moet stekken?

Bij mij thuis in Assen leer ik je er graag over!  

Nadat iedereen voorzien is van koffie en thee begin ik de cursus met vragen wat jouw ervaring is met het stekken van kamerplanten en of je ook specifieke vragen hebt of dingen wil leren? Zo kan ik goed op jou niveau en behoefte inspelen. Vanzelfsprekend doe ik dit bij alle cursisten. 

Vervolgens begin ik met het uitleggen van de basis vaardigheden voor het stekken van planten. Daarna gaan we de verdieping in! Ik leer jou de kennis die ik mezelf in de afgelopen 7 jaren heb aangeleerd. Ik gebruik hiervoor mijn eigen planten en stekken als voorbeeld. Met al deze nieuwe kennis en vaardigheden kun jij thuis direct aan de slag! 

Let op! Dit is geen Workshop! Dit betekent dat ik laat zien en vertel, hoe je moet stekken. Je krijgt dingen in handen, je kunt tussendoor vragen stellen maar je gaat niet zelf stekjes maken

In overleg is een workshop wel mogelijk! Neem hierover vrijblijvend contact met mij op!  

Na de Cursus weet jij... 

De verschillen en overeenkomsten van hoe je een Vetplant, Philodendron, Epipremnum, Monstera, Begonia, Alocasia, Hartjesplantje of Hoya stekt. 

Hoe je op verschillende manieren kunt stekken. Want naast water en aarde kun je ook mos, perliet of zelfs nog andere grondstoffen gebruiken.

Waar snij je nou precies een stek van de moederplant af en hoe zet je hem in de aarde als hij geworteld is? 

Wat is een zij-stek en wat is een kop-stek? 

Ik leert hoe je een hoge luchtvochtigheid kunt creëren en kunt gebruiken voor jou stekjes.

Ook hebben we het over licht en temperatuur.Algemene informatie

  • De cursus duurt ongeveer 2 uur.
  • De kosten zijn 35 euro per persoon (inclusief BTW)
  • Koffie, thee en wat lekkers zijn inbegrepen.
  • Je gaat naar huis met een aantal zelf gekozen stekken!

Ik heb ruimte voor maximaal 6 personen waarbij ik een minimum van 3 personen hanteer.     

Maar ook wanneer je alleen bent kun jij je aanmelden! 

Wil je graag dat ik bij jou thuis of een andere locatie langs kom met mijn planten en stekken? Ook hier sta ik voor open. Stuur mij een berichtje dan bespreken we samen de mogelijkheden.

Wil jij je aanmelden of heb je misschien nog vragen? Neem dan contact met mij op! 

" Net zoveel geniet ik van het bezig zijn met planten als het er over praten met mensen die ook zo van planten houden! 

Vol passie deel ik graag alle kennis die ik de afgelopen jaren heb opgedaan.

Op mijn eigen, energieke, enthousiaste, soms wat chaotische manier hoop ik jou te kunnen inspireren.

Ik hoop je snel bij mij thuis te kunnen verwelkomen!

Vrolijke Groeten Tessa "

 


" De stekcursus was ontzettend leerzaam en leuk. Veel verschillende manieren van stekken zijn behandeld , zodat ik dat nu ook zelf in de praktijk kan brengen. Wat ik een geruststelling vind is dat Tessa stekken niet tot een wetenschap verheft en veel op gevoel doet. Daardoor is het voor iedereen haalbaar. Ik werd verder hebberig van de mooie planten die Tessa heeft staan en heb een paar mooie gekocht. "

Linden


" Wat ontzettend gaaf en leuk, de kamerplanten stek cursus. Tessa neemt je van A tot Z mee in de beginselen van het stekken en heeft ontzettend veel leuke en mooie voorbeelden staan :) En dan komt het allerleukste, stekjes uitzoeken! Zoveel keuze, maar ben heel blij met degene die ik gekozen heb. Tessa, dank je wel!💚 "

Inez


"Leuke avond gehad, veel geleerd en vooral geïnspireerd door enthousiaste Tessa. Echt een aanrader als je van kamerplanten houdt."

Suzan


" Samen met mijn zus heb ik de cursus kamerplanten stekken gedaan. Het is echt een aanrader! Tessa doet het met veel passie. Ze sluit goed aan op het kennisniveau en weet haar kennis op een leuke en gepassioneerde manier over te brengen. Super tof dat we stekken mee konden nemen! "

Saskia


" Dinsdag avond 26 juni een stekcurcus bij Tessa gedaan. Een aanrader voor iedereen die zich verder wil verdiepen in het zelf vermeerderen van kamerplanten. Zeer ontspannen en gemoedelijk en leerzaam.

Na afloop ook nog een paar leuke stekken meegenomen naar huis.

Dus liefhebbers aarzel niet en schrijf je in."

Grietus 


" Vanavond samen met mijn vriendin een cursus plantenstekken bij Tessa gehad. Een leerzame en gezellige avond! Nu hopen dat we ons huis net zo gevuld krijgen met mooie plantjes"

Annemarijke